Nog steeds personeelstekorten in logistiek en transportsector

De sector logistiek en transport kampt met personeelstekort. Ondanks het feit dat er steeds meer mensen in de sector aan de slag gaan, blijft er een tekort aan personeel. Dit blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau Statistiek) en het Pensioenfonds Vervoer. Er zijn bedrijven die veel problemen ondervinden omdat zij niet voldoende mankracht hebben en worden belemmerd in hun bedrijfsvoering. Vooral vrachtwagenchauffeurs zijn schaars en er is al een paar jaar een recordaantal vacatures voor deze functie.

Vrachtwagenchauffeurs
Volgens het UWV waren er halverwege 2018 maar liefst 9.500 openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs. Een jaar eerder waren dat er 1.800 minder, namelijk 7.700. De vraag naar vrachtwagenchauffeurs blijft bestaan, niet alleen door de economische groei, maar vooral ook door de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van vrachtwagenchauffeurs ligt nu op bijna 45 jaar.

Werken in de logistiek en transportsector
Gelukkig groeit het aantal werknemers in de logistiek en transportsector wel. Halverwege 2018 was het aantal werknemers gegroeid naar ruim 147.000, dat is 3,9% procent meer dan 2017. Ook de instroom ligt de afgelopen jaren hoger dan de uitstroom. In het tweede kwartaal van 2018 was de uitstroom bijna 4.000 en de instroom was ruim 6.000. Bij Logistics Talents begrijpen dat wel, want de transportsector is altijd in beweging en dat is super gaaf! Chauffeurs zijn, met ruim 57 procent, de grootste groep onder de werkenden in de sector.

Word jij chauffeur?
Kansen, verantwoordelijkheden en voldoende vacatures voor vrachtwagenchauffeurs! Wil jij werken in de transportsector? Logistics Talents helpt je op weg! Stuur je cv naar ons op en wij zorgen ervoor dat onze partners met jou in contact komen! Ook kunnen wij jou opleiden tot een volwaardige vrachtwagen-, heftruck- of buschauffeur! Het enige dat we van jou vragen is een flink portie motivatie om de sector te komen versterken! 

Het platform Logistics Talents is opgericht door DON Opleidingen.