Zo maak je een cv voor ons!

Zo, dus jij ziet een baan in de transportwereld wel zitten? Dan willen wij graag jouw (korte) motivatie en cv ontvangen! Maar hoe maak je nou een goede cv voor ons? En hoe schrijf je een korte, bondige motivatie? Lees in dit artikel wat onze partners en potentiële werkgevers graag van jou willen weten en doe er je voordeel mee!

Wie ben jij?
Om te beginnen lezen we graag wie jij bent, wat je kan en wil en waar je interesses liggen. Geef in de motivatie aan waarom jij graag in de transportsector wilt werken, welke functie bij jou past en waarom. Ook horen we graag wat je wilt bereiken.

Contactgegevens
We willen natuurlijk weten wie we voor ons hebben, dus is het handig om je naam te vermelden en kenbaar te maken hoe we jou kunnen bereiken. Vergeet dus niet je contactgegevens op je cv te zetten. Denk aan voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en welk rijbewijs/welke rijbewijzen je reeds bezit. Zo kunnen wij bepalen of we jou eventueel nog kunnen opleiden. Wat ook dat doen we bij Logistics Talents! 

Werkervaring
Jouw werkervaring vertelt ons veel over wie jij bent en wat je al gedaan hebt. Dit vinden we belangrijker dan de opleidingen die je hebt gevolgd. Daarom lezen we graag eerst jouw werkervaringen. Elke werkervaring die jij hebt, vinden wij interessant. Maar bedenk zelf goed welke werkervaringen voor de functie als chauffeur belangrijk zijn en laat deze nét iets meer naar voren komen. 

Opleidingen
Welke opleidingen en cursussen heb je gevolgd? Dat vinden we prettig om te weten, ook de eventuele onafgemaakte studies. Zo weten we precies over welke kennis je beschikt.

Competenties
Welke eigenschappen en competenties bezit jij? En welke daarvan zijn vooral relevant voor de functie als chauffeur? Deze kunnen wellicht goed van pas komen tijdens je nieuwe werkervaring!

Nevenactiviteiten, hobby’s en interesses
Wie ben jij als je niet werkt? Geef je training aan de jeugd van de plaatselijke voetbalclub? Ben je vrijwilliger bij de brandweer? Zit je in het bestuur van de muziekvereniging? Reis je graag of lees je liever een boek? Laat ons écht weten wie jij bent!

Referenties
Wanneer je al meerdere banen hebt gehad, is het soms handig om referenties op te geven op je cv. Dit zijn contactpersonen waar wij eventueel contact mee kunnen opnemen en navraag kunnen doen over jouw functioneren. Licht de persoon in kwestie wel even in voordat je hem/haar op je cv vermeld.


Tips en tricks

Logische opbouw en duidelijke kopjes
Als je de volgorde van hierboven aanhoudt, dan is de opbouw van de cv logisch. Geef elk deel aan met duidelijke kopjes zodat potentiële werkgevers jouw cv snel kunnen scannen.

Netjes en verzorgd
Gebruik een eenduidig lettertype en ga niet experimenteren met verschillende dingen als je daar niet veel verstand van hebt. De inhoud van de cv is voor ons belangrijker dan een mooie opmaak. Je solliciteert immers niet voor de functie van vormgever. Een cv als kunstwerk is voor ons leuk, maar niet noodzakelijk. Maak je cv ook niet te lang, maximaal 2 A4-tjes.

Foutloos
Als je zelf geen ster bent in taal en grammatica, laat dan iemand die er meer kaas van gegeten heeft, jouw cv doornemen.  

Wees jezelf
Doe je niet anders voor dan je echt bent. We prikken daar zo doorheen tijdens een eerste kennismaking. Wees eerlijk en vertrouw erop dat jij goed genoeg bent zoals je bent. De rest komt vanzelf! 

We kijken uit naar jouw cv! Succes. 

Het platform Logistics Talents is opgericht door DON Opleidingen.